Škola na meti provalnika: Ukrali laptope i videonadzor

Škola na meti provalnika: Ukrali laptope i videonadzor


Tokom protekle noći, Prva Sanska škola u Sanskom Mostu postala je meta provalnika koji su izazvali veliku materijalnu štetu i otuđili važnu opremu. Provala je obuhvatila otuđivanje laptopa, centralne jedinice lokalnog videonadzora i drugih nepreciziranih predmeta iz gotovo svih zaključanih prostorija i kabineta.

Iz ove obrazovne ustanove obavijestili su javnost o incidentu, ističući ozbiljnost situacije. Provalnici su, prema izveštaju, nasilno upali u objekt i nanijeli štetu koja će značajno uticati na normalno funkcionisanje škole.

Policija je brzo reagovala, a pripadnici Policijske stanice Sanski Most izvršili su uviđaj na licu mesta. Trenutno je u toku intenzivna potraga za počiniocima kako bi odgovarali za počinjena nedjela.

Ovo nije prvi put da Prva Sanska škola postaje meta provalnika. Raniji incident, u kojem su takođe otuđene vrijedne stvari, zabilježen je prije nekoliko godina, naglašavajući potrebu za dodatnim mjerama bezbijednosti.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija