Škola u kojoj je radio Almir odgodila matursku večer

Dežurna tužiteljica travničkog Tužilaštva Sanja Hodžić, koja je rukovodila uviđajem na mjestu nesreće, izdala je naredbe za obdukciju tijela stradalih, kao i za vještačenja tehničke ispravnosti vozila “ford” u kojem se nalazila stradala porodica

Završen je uviđaj na mjestu stravične nesreće u kojoj su jutros tragično okončani životi troje članova porodice Brkić iz Vogošće – Almira, njegove supruge Lamije i njihove šestogodišnje kćerke F. B., dok je njihov devetogodišnji sin B. B. teško povrijeđen i zadržan na liječenju u KCUS-u.

On je, kako saznajemo, iako ima višestruke povrede, zasad van životne opasnosti, ali je pod stalnim nadzorom sarajevskih ljekara.

Dežurna tužiteljica travničkog Tužilaštva Sanja Hodžić, koja je rukovodila uviđajem na mjestu nesreće, izdala je naredbe za obdukciju tijela stradalih, kao i za vještačenja tehničke ispravnosti vozila “ford” u kojem se nalazila stradala porodica.

Uzroci nesreće, kako nam je kazala glasnogovornica Tužilaštva Ernesa Beganović, bit će poznati nakon što budu prikupljeni nalazi svih vještačenja.

Nesreća se dogodila jutros u 7.55 sati na ulazu u tunel Igman, kada je, iz još neutvrđenih razloga, stradali Almir, koji je vozio, izgubio kontrolu nad vozilom, udario u zid na ulazu tunela, nakon čega se automobil prevrnuo na krov.

Foto: Muhidin Živojević

Nažalost, njemu, njegovoj supruzi i kćerci nije bilo spasa, dok je dječak hitno prevezen u KUM KCUS-a.

Kako saznajemo od poznanika stradale porodice, Almir i Lamija su važili za uzorne članove lokalne zajednice.

– Bili su spremni pomoći svakome kome je to bilo potrebno. Stalno su učestvovali u humanitarnim akcijama i uvijek su se prvi angažovali gdje god je i kome god je to bilo potrebno – kazala nam je jedna poznanica stradalih Brkića.

Kako je rekla, Almir je jutros ranije došao po starije dijete u školu, nakon čega je porodica zajedno krenula na put, ali joj nije poznato gdje.

– Kada je čula ovu strašnu vijest, učiteljica u školi koju je dijete pohađalo pala je u nesvijest – ispričala nam je ova žena.

Almir je radio u sarajevskoj Srednjoj školi za saobraćaj i komunikacije kao profesor matematike. Nakon vijesti o tragediji koja je zadesila Brkića i njegovu porodicu, Saobraćajna škola je odgodila održavanje maturske večeri, a koja je bila planirana za 9. juni.

Početkom godine Almir, koji je bio član Vijeća roditelja, za sve učenike devetih razreda iz džemata Blagovac u Vogošći organizirao je besplatne časove matematike kako bi se djeca pripremila za eksternu maturu prenosi Faktor.

(VIDEO) Objavljen video sa mjesta stravične nesreće u tunelu Igman

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79