Školski kombi sletio s puta

Na strmoj i vijugavoj cesti koja povezuje Srinjine i Gornje Sitno kod Splita, dogodila se saobraćajna nezgoda oko 13:30 sati.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o školskom kombi vozilu u kojem je u trenutku nezgode bilo djece. Iako vremenske prilike na ovoj cesti nisu bile naklonjene, srećom, niko od putnika nije pretrpio teže povrede.

Preventivno su prevezeni na pružanje medicinske pomoći.

“U 13:23 u Sitno Gornjem na raskrižju za Srinjine došlo je do slijetanja kombi vozila. Policija je na mjestu događaja”, kazala je Sanja Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske. Saobraćaj se ovom dionicom putaodvija naizmjenično, jednim trakom, prenosi Index.hr.

Zrinka Mužinić Bikić, direktoricaa Osnovne škole “Srinjine”, je za Slobodnu Dalmaciju kazala da su sva djeca prema dosadašnjim informacijama u dobrom stanju.

“Djeca su pri svijesti. Neki su malo natučeni i za svaki slučaj su prevezeni u splitsku bolnicu na detaljan pregled, ali prema informacijama koje imam, nema težih ozljeda. U kombiju je bio vozač i petero učenika naše škole”, rekla je Mužinić Bikić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79