Skoro 4.000 bh. privrednika danas će primiti vakcinu u Beogradu

Ove godine (2021.) navršava se tačno 20 godina od početka izgradnje autoputa na koridoru 5C u Bosni i Hercegovini. U ovih 20 godina izgrađeno je svega 150 km autoputa na ovom evropskom koridoru. Ako se tome pridodaju kilometri autoputeva koji nisu na koridoru 5C, a riječ je o dionicama Banja Luka-Doboj u dužini 72 km i Banja Luka – Gradiška u dužini 32 km, dolazimo do zbira od ukupno 254 km autoputeva izgrađenih u BiH do 2021.godine.

Razmjere ovako porazne dinamike izgradnje autoputeva u BiH moguće je sagledati jedino kada vidimo kako to drugi rade, primjerice Španija, koja je daleke 1970.godine raspolagala sa skromnih 203 km autoputa.

U slijedećih 10 godina Španija je izgradila dodatnih 1.730 km autoputeva i 1980 godine na raspolaganju imala 1.933 km autoputeva.

Skoro 4.000 bh. privrednika iz BiH uputilo je se jutros prema Beogradu na besplatnu vakcinaciju protiv koronavirusa, kazao je za portal “Avaza” predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić.

Dodao je da je bilo planirano da u prvoj turi ode oko 3.000 privrednika.

Međutim dogodilo se u nekoliko slučajeva da je prema Beogradu otišlo više ljudi, ali nije to problem. Dogovoreno je da ide po deset ljudi iz kompanije. Zahvalni smo Vladi Srbije koja je ovo odobrila – istakao je Egrlić.

Dodao je da je ova akcija imunizacije dogovorena na sjednici Privredne komore Zapadnog Balkana, kao zajedničkog tijela svih privrednika u regionu

– Fluktuacija privrednika i uposlenika je zaista velika u regionu i ne možemo jednu državu vakcinisati, a drugu ne. Nema to smisla – naglasio je Egrlić.

Vakcinacija će trajati danas i sutra.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79