Skoro svaki treći uzorak pozitivan, ponovo trocifren broj zaraženih

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) do 18 sati obrađeno je 370 testova na prisustvo koronavirusa.

Kako je potvrđeno iz KCUS-a, pozitivno je 157 uzoraka.

U Kantonu Sarajevo je 139 novozaraženih, dok je iz Unsko-sanskog kantona na koronavirus pozitivno 18 testova, piše Faktor.

– Zaista se Krizni štab Kantona Sarajevo mora ozbiljnije pozabaviti epidemiološkim stanjem u KS koje je ozbiljno narušeno, mjerama ali i provođenju istih. Život mora teći dalje, ljudi moraju raditi ali Krizni štab i postoji zbog toga da sve prilagodi: da život teče što je moguće normalnije, a da građani budu što je moguće više zaštićeni. Također, smatram da bi Krizni štab KS morao biti u stalnom zasijedanju u ovakvoj situaciji. Pritisak prema KCUS-u izuzetno teških COVID19 bolesnika je veliki. Stalno naglašavam da mi u KCUS-u moramo brinuti i o bolesnicima koji nisu COVID19, ali trebaju uslugu, kao i o tome da budu razdvajani da prenošenje infekcije svedemo na minimum. Imamo i sve više pozitivnih uposlenika kao i onih u izolaciji. Situacija je vrlo ozbiljna, upozorava prof. Izetbegović, piše Hayat.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79