Skupila gotovo milion kuna da ,,liječi sina”: Novac trošila, a sina pustila umre

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici u Hrvatskoj je 4. oktobra nakon istrage podiglo optužnicu protiv žene (34) zbog sumnje u povredu djetetovih prava, koje je na kraju i preminulo.

Kako navode iz DORH-a, ženu se tereti da je kao majka i zakonska zastupnica djeteta rođenog 2008. godine između 24. januara i 2. maja 2019. godine grubo povrijedila djetetova prava uslijed čega je prouzročena smrt djeteta.

Tereti ju se da je, unatoč višekratnom informiranju ljekara o prirodi bolesti i mogućim štetnim posljedicama neliječenja, svjesna svog postupanja po zdravlje i život djeteta te pristajući na sve posljedice, odbila dijete voditi ljekaru i podvrgnuti ga daljnjim terapijskim postupcima i liječenju zbog čega je, uslijed neliječenja, došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti djeteta te smrtnog ishoda.

Okrivljenicu se tereti i da je od 8. augusta 2018. do 23. maja 2019. u Zagrebu, tijekom medijske humanitarne akcije za potrebe liječenja djeteta, na djetetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830,00 kuna, prikupljen isključivo za liječenje djeteta.

Od tog iznosa majka je potrošila 422.546,00 kuna za lične potrebe.

  Učiteljica vjeronauke pitala djecu da li bi radije sjedili pored sveštenika, homoseksualca, srpskog vojnika iz BiH..

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79