Skupili 16 potpisa: Četvorka ipak ima većinu za gradonačelnika Sarajeva?

Vijećnici Naše stranke, SDP-a, Naroda i pravde i Platforme za progres, njih 16, potpisima podrške za izbor Jasmina Ademovića, probaju dokazati da ova grupacija stranaka ima većinu u Gradskom vijeću Grada Sarajeva.

Večerašnji sastanak rezultirao je s potpisima koji treba da bace novo svjetlo na političko preslagivanje u Gradskom vijeću te optužbe na račun dojučerašnjeg koalicijskog partnera Ibrahima Hadžibajrića.

Potpisi za Ademovića dolaze u vrijeme povlačenja iz utrke za gradonačelnika Bogića Bogićevića, što uvelike mjenja kadrovsku križaljku političkih stranaka u Gradskom vijeću Grada Sarajeva.

Izvor: Klix.ba
Izvor: Klix.ba

Današnja sjednica Gradskog vijeća prekinuta je nakon glasanja za predsjedavajućeg vijeća koje nije dovelo do potrebne većine niti jednom od dva ponuđena kandidata, Jasmina Ademovića iz NiP-a i Srđana Srdića kojeg je predložila SDA.

Bogić Bogićević povukao kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva

Bogićević je u svom povlačenju predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću napisao da je njegova kandidatura očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima Četvorke.

Nakon sastanka iz NiP-a je saopćeno da je “nažalost, pokušajem kupovine i već viđenim političkim trgovinama, nanesena je šteta Gradu Sarajevu, ali smo uvjereni da su vremena kada je gradonačelnik biran kupljen glasovima, nepovratno prošla.

“Nastavkom konstituirajuće sjednice vratit ćemo dignitet cijelom procesu, izabrati predsjedavajućeg Gradskog vijeća, gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika koji će svoje funkcije obavljati dostojanstveno, odgovorno i u korist svih građana Sarajava”, kazali su.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79