Skupljaju stari namještaj i dijele ga siromašnima

U Gračanici je u toku velika akcija “U svili i kadifi”, koju je pokrenuo poznati humanista, 26-godišnji Jusuf Ljevšić Juka.

– Dvojica drugova i ja idemo od kuće do kuće, pa skupljamo dobro očuvani namještaj i odmah ga dijelimo siromašnim sugrađanima. Dirnuti smo bili kada smo pronašli nov dječiji krevetić i odnijeli ga bebi koja ima 20 dana, a nije imala gdje spavati – puna srca priča, a ne hvali se Ljevšić.

Humanost je njegov život. O pomaganju drugima govorit će uskoro i u svojoj monodrami pred gračaničkom publikom.

Šest mjeseci bio je zaposlen u Švedskoj, ali se odlučio vratiti u BiH jer je veliki patriota.

Ove godine, sa svojom rajom, organizirao je čak deset humanih akcija. Svaka je imala simboličan naziv: “I grana je drvo”, “Gračanlije za Gračanlije” „Prodaja kilometara”…

U utrci za pomoć djeci s autizmom učestvovao je i gračanički olimpijac Hasan Sejdinović, koji boluje od Daunovog sindroma, a prvak je svijeta sa Specijalne olimpijade iz Dohe ove godine.

– U svakoj akciji bio je i naš poznati Meho Beton, koji se poslije požara izborio za život. I on je uvijek ponešto donirao. – rekao je Ljevšić za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79