Skupština grada Beograda odbila prijedlog o uklanjanju murala ratnog zločinca Ratka Mladića

Predsjednik Skupštine Nikola Nikodijević je na sjednici pitao kolegekoji su podržali prijedlog zašto to pitanje pokreću sada pred izbore, a ne prije godinu.

Skupština grada Beograda odbila je da na dnevni red sjednice gradske skupštine uvrsti prijedlog za uklanjanje murala ratnih zločinaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Odbijajući prijedlog člana Gradskog vijeća Zorana Vuletića, koji je ocijenio da murali ratnih zločinaca ne mogu biti ogledalo Beograda ali i da se narušavaju ugled i moral Beograda kao i da se posjetioci i građani Beograda ne osjećaju dobro.

Predsjednik Skupštine Nikola Nikodijević je na sjednici pitao kolege koji su podržali prijedlog zašto to pitanje pokreću sada pred izbore, a ne prije godinu.

Policijska zaštita murala Ratka Mladića i Radovana Karadžića, dvojice glavnih počinilaca genocida u Srebrenici, te polaganje cvijeća ispred Mladićevog murala od strane ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, izazvala je reakciju.

Murali, koji su više puta napadane, čiste i prefarbaju ultranacionalističke grupe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79