Skupština Kosova sutra razmatra prijedlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Skupština Kosova na plenarnoj sjednici zakazanoj za 7. juli odlučivat će o prijedlogu Rezolucije o osudi genocida u Srebrenici.

Na dnevnom redu koji čini 11 tačaka, treća tačka dnevnog reda tiče se upravo Rezolucije o Srebrenici odnosno njenom prijedlogu o kojem bi se trebali izjasniti kosovski zastupnici u Skupštini.

Sjednica Skupštine Kosova na kojoj će se razmatrati Rezolucija o genocidu u Srebrenici dolazi samo nekoliko sedmica nakon što je Skupština Crne Gore usvojila sličnu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, javlja Klix.

Crnogorska Rezolucija, najoštrije osuđuje genocid u Srebrenici, potvrđuje da je genocidu stradalo preko osam hiljada civila bošnjačke nacionalnosti, zabranjuje javno negiranje postojanja ili umanjenje genocida u Srebrenici, te se njome proglašava 11. juli Danom sjećanja na žrtve Srebrenice.

Prema informacijama medija na Kosovu, očekuje se kako će kosovski zvaničnici sutra na sjednici razmatrati Rezoluciju koja je sadržajem identična crnogorskoj.

Sjednica Skupštine Kosova zakazana je za srijedu u 10 sati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79