Skupština KS odbila prijedlog SDA da se medicinarima pomogne sa po 1.000 KM

Na današnjoj hitnoj sjednici Skupštine KS zbog pogoršane epidemiološke situacije, odbijeni su amandmani Kluba SDA o pomoći tokom trenutne krize.

Kako je zastupnik u Skupštini KS Haris Zahiragić (SDA) napisao na svom Facebook profilu, ti amandmani su se odnosili većinom na finansijsku podršku.

“Da se osigura jednokratna stimulacija u iznosu od 1.000 KM svim zdravstvenim i nezdravstvenim radnicima zaposlenim u zdravstvu, a koji su angažovani na poslovima borbe protiv koronavirusa. Da se subvencioniraju cijene obdaništa i produženog boravka u školama za korisnike koji su bili izolaciji”, kazao je Zahiragić.

Dodao je da je zatraženo i to da se finansira cijela minimalna mjesečna bruto plata za djelatnosti kojima je zabranjen rad, što je također odbijeno.

“Da se ukinu sve takse, članarine i naknade privrednim subjektima narednih 90 dana od dana stupanja na snagu ovog Zakona. Šta reći, sve su sami rekli. Acta, non verba”, poručio je Zahiragić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79