Skupština KS odobrila kupovinu stana SDA-ovom Salmiru Kaplanu po povoljnim uvjetima

Salmiru Kaplanu, bivšem federalnom ministru kulture i zastupniku SDA u Federalnom parlamnetu, odobrena je kupovina stana u općini Vogošća od Fonda KS za zgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe.

Zastupnici Skupštine KS na današnjoj sjednici dali su saglasnost na odluku Fonda, te će Kaplan kupiti stan od Fonda u stambeno-poslovnom objektu “O-2” u naselju Rosulje.

Zastupnik SDP-a Igor Stojanović u svojoj diskusiji o ovoj temi rekao je da bi se naziv Fonda trebao izmijeniti, te preimenovati da se zove Fond za pomoć ministrima, bivšim političarima i sl. Također je rekao da s obzirom na to da veliki broj pripadnika boračke populacije nema riješeno stambeno pitanje Fond očito ne brine o toj kategoriji društva. Sa njim se složio i Samir Suljević.

Kaplan je 2009. godine uplatio za stan Fondu Kantona Sarajevo u vogošćanskom naselju Rosulje pod povoljnim uvjetima.

Šta je to ”Fond za pomoć bivšim ministrima i političarima”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79