Skupština KS osudila napade portala bliskoj Našoj stranci na majke Srebrenice

Počela je online 27. redovna radna sjednica Skupštine KS na kojoj će biti 35. tačaka na dnevnom redu, a svi zastupnici su prisutni.

Prethodno je održan treći online nastavak 25. radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj je razmatrana Informacija o uplati sredstava iz Budžeta Kantona Sarajevo web portalu Sarajevska sehara.ba. zbog koje je došlo do žestoke rasprave zastupnika.

31 zastupnik glasao za prijedlog Jasmine Biščević-Tokić da Skupština KS najoštrije odusi pisanje portala Sarajevska sehara zbog vrijeđanja predsjednice Udruženja majke Enklave Srebrenice, a samim tim i sve žrtve genocida u Srebrenici.

Nije bilo glasova protiv ovog prijedloga, ali ni sudržanih.

Ovaj portal inače je blizak Našoj stranci. Naime, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo (KS), sa tadašnjim ministrom Harisom Bašićem (Narod i pravda) na čelu, je krajem 2019. godine podijelilo milion KM bespovratnih sredstava mladim osobama za pokretanje vlastitih biznisa. Jedan od projekata za koje je izdvojen novac je i Društvo za online promociju Sarajeva.

Korisnik sredstava je izvjesni Adis Grabovica, koji je svoju biznis ideju i budžetski novac pretočio u internet portal “Sarajevska sehara”, koji bi, u skladu sa nazivom projekta, trebao služiti za online promociju glavnog grada Bosne i Hercegovine. Međutim, on je bio i kandidat Naše stranke, koja je, u periodu kad se dijelio novac, predvodila vlast u KS.

Ovaj portal je u jednoj od posljednjih objava napisao je kako je predsjednica Pokreta Majke enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić “ogadila Srebrenicu ljudima”, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79