Skupština KS: Zastupnici 31. maja konačno u klupama

Redovna sjednica Skupštine KS bit će održana 31. maja, a odlučeno je da se održi u nekoj od odgovarajućih sala.

Na dnevni red ove sjednice uvrštene su sljedeće tačke: Nacrt zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Kantona Sarajevo, Prijedlog odluke kojom se Ministarstvu za boračka pitanja KS daje saglasnost da može pristupiti potpisivanju ugovora imovinsko-pravne prirode, Prijedlog odluke kojom se daje saglasnost na Program rada Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo za 2021. godinu, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan prihoda i rashoda za 2021. godinu Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo, Izvještaj o izvršavanju Budžeta KS za period od 01.01. do 31.12.2020. godine, te izvještaje o radu i finansijskom poslovanju JU Dom zdravlja KS, Hitne medicinske pomoći, JU Psihijatrijska bolnica KS, JU Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS, JU Apoteke Sarajevo, JU Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS, te Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2020. godinu.

Kao informativni materijal, zastupnicima će biti dostavljena Informacija o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja na području KS za mart ove godine, Izvještaj o provođenju Zakona o novčanim podsticajima i poljoprivedi na području KS za 2021. godinu, te presuda Ustavnog suda FBiH od 21.04.2021. godine.

U dnevni red ove sjednice, na prijedlog zastupnika Damira Marjanovića, uvršten je i Prijedlog zakona o kažnjavanju govora mržnje.

Na jučerašnjoj sjednici Kolegija dogovoreno je da do njenog narednog zasjedanja klubovi stranaka koji participiraju u radu Skupštine KS predlože članove radne grupe koja će se intenzivno uključiti u izradu teksta Prijedloga zakona o podršci povratnicima u Srebrenicu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79