Sladić: Dao Bog da ovakvih prognoza bude i češće, vraćaju se topliji dani

Kako ja i najavio, krajem jučerašnjeg dana padavine su prestale u cijeloj zemlji

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13°C, a najviša dnevna oko 24°C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

Prema prognozama meteorologa Nedima Sladića toplije vrijeme trebalo bi nam se uskoro vratiti. Kako ja i najavio, krajem jučerašnjeg dana padavine su prestale u cijeloj zemlji, a na radost svih i požarima je došao kraj.

Kad se samo sjetim koliko smo proljetos bili kivni na kišu i iščekivali sunčane dane, a sada joj se radujemo kao malo kada. Dao Bog da ovakvih povoljnih prognoza bude i češće, upravo zbog požara, kazao je Sladić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79