Sladić najavio mraz, a od danas počinje promjena koja prvo donosi snijeg

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili pljuskovima. Nešto više padavina se očekuje, prije podne u sjevernim područjima, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako je navedeno u saopćenju, poslijepodne, padavine u većem dijelu zemlje. U višim područjima i sa slabim snijegom.

-Krajem dana, u zapadnim područjima postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje do 16 stupnjeva, saopćeno je.

-Nestabilno vrijeme je pred nama, a od subote, 03.04. za april mjesec nakon prelaska hladnog frontalnog poremećaja i hladnije od prosjeka, temperature zraka će do 10.04. biti niže od prosjeka. Izračuni su skloniji zimskom scenariju u prvoj dekadi aprila, u skoro sličnoj mjeri i u gotovo iste dane kao 2003, prognozirao je meteorolog Nedim Sladić.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana i sa kišom. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna oko 11 stupnjeva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79