Sladić objavio dobre vijesti: Spas od aerozagađenja je na pomolu

Period prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo i danas se nastavlja jer je zrak nezdrav za osjetljive kategorije, a što pokazuju evidentirana prekoračenja zagađajućih materija u zraku na svim područjima gdje su locirane stanice za monitoring kvaliteta zraka, osim na području općine Hadžići.

Glavni grad u vrhu neslavne ljestvice: Sarajevo ponovo najzagađeniji grad na svijetu

– U kasnim večernjim satima ponedjeljka na sjeveroistoku Bosne, a u noći na utorak i u centralnim predjelima Bosne spas od aerozagađenja je na pomolu, budući da se očekuje jačanje sjevernog i sjeveroistočnog vjetra uvjetovan premještanjem hladne fronte koja će prekinuti plitku temperaturnu inverziju te omogućiti vertikalno miješanje slojeva zraka i disperziju čestica iz prizemnih slojeva atmosfere, što bi doprinijelo poboljšanju kvalitete zraka, prognoze su poznatog bh. meteorologa Nedima Sladića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79