Sladić odgovorio da li ćemo i gdje ljetovati i u septembru

Kako je meteorolog Nove BH kazao, ovo klimatološko ljeto završava obilnijom kišom ovog vikenda, posebno na sjeverozapadu zemlje i gotovo pa oktobarskim temperaturama.

-utorak, 31.08.2021., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. Većina opadavina je u drugoj polovini dana. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Pretežno oblačno sa mogućim slabim pljuskovima poslije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

U srijedu, 1.09.2021., pretežno oblačno vrijeme u Bosni i sjeveru Hercegovine. Rijetko u Bosni može pasti slaba kratkotrajna kiša. U većem dijelu Hercegovine mala do umjerena oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 29°C.

U četvrtak, 2.09.2021., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini preteženo sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 29°C.

-Puno je upita za septembar. Ne brinite, imat će se kad i u septembru otići do mora i još koji put iskupati i isunčati na umjereno toplim ljetnim danima u kojima nije niti prevruće ni prehladno – već taman, jer smo sa žestokom vrelinom završili. P.S. za vrućinu u septembru iznad 35 °C birajte Tursku, onu od oko 40 °C pak Egipat, napisao je Sladić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79