Sladić pojasnio nadolazeće nevrijeme: BiH za vikend prijete bujične poplave

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom i pljuskovima u sjevernim područjima. Tokom dana doći će do povećanja oblačnosti, u Bosni sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini malo dao umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Za cijelo područje BiH, osim za jug zemlje, upaljen žuti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena.

U narednim danima doći će do velikom preokreta kada su vremenske prilike u pitanju, doći će do obilnih padavina na sjeveru zemlje, a postoji i opasnost od bujičnih poplava u dane vikenda usljed obilnijih padavina u kratkom vremenskom periodu, prenosi Oslobođenje.

U nastavku donosimo analizu meteorologa Nove BH Nedima Sladića za vremenske prilike koje su pred nama:

-Nakon vrlo, često i ekstremno toplog prvog dijela ljeta koji su obilježili učestali toplotni valovi koji su nerijetko donosili na njihovim vrhuncima i nove temperaturne rekorde za najviše mjesečne temperature otkako postoje mjerenja, početak drugog dijela ljeta započinje potpuno drugačijim ritmom. Uskoro ćemo reći zbogom sunčanom vremenu, barem do utorka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79