Slavko Mršević je pobijedio sistem: Povratak u školske klupe dočekan aplauzom

Tri godine trajala je borba Slavka Mrševića, njegove porodice i prijatelja, da se mladić sa Aspergerovim sindromom vrati u školu. Borba je urodila plodom, Slavko je od jutros ponovo u školskoj klupi.

Na sastanku koji je danas održan u Ministarstvu prosvjete RS prošle nedjelje, a kojem su prisustvovali roditelji Nenad i Sanja Mršević, javni zastupnik porodice Bojan Bajić te ministrica Natalija Trivić sa saradnicima, dogovoreno je da Slavko Mršević u ponedjeljak krene u školu.

Nakon tri godine borbe, mladiću iz Rudog sa Aspergerovim sindromom kao blažim oblikom autizma bit će ispunjena najveća želja, da posljednji mjesec škole provede sa svojim drugarima iz razreda i s njima krene na matursku zabavu.

– Pregovori su trajali nekoliko sati, sagledali su se svi pravni aspekti, ali ono što je sada najvažnije i jedino što treba reći je da Slavko u ponedjeljak polazi u školu. Tresemo se k'o Banja Luka – kazao je prije nekoliko dana za Hayat Bojan Bajić.

Slavko i njegove kolege iz razreda nisu mogli sakriti oduševljenje sretnim ishodom, nakon tri godine mukotrpne borbe.

Nakon što je sjeo u školsku klupu, rekao je kako je sretan i da sprema najljepše odijelo za maturu.

 

Crna hronika / foto Hayat

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79