Slijede konkursi za buduće zaposlenike državnog zatvora

Nakon što je data saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji državnog zatvora, uslijedit će raspisivanje konkursa i prijem zaposlenika, kao i obuke stražara, tako da je teško procijeniti kada će tačno u ovaj zatvor u Istočnom Sarajevu biti prebačeni prvi zatvorenici.

Kazali su to u Ministarstvu pravde BiH, nakon što je Vijeće ministara BiH dalo saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

-Davanje saglasnosti je korak ka početku rada Zavoda u smislu da se donese sistematizacija da postoje ta i ta radna mjesta. Ide konkurs, prijem, obuka onih koji će raditi osiguranje, stražu… Nadamo se da će prvi zavorenici biti prebačeni iduće godine. Teško je prognozirati kada tačno – dodaju u Ministarstvu pravde.

Napominju da će državni zatvor, po sistematizaciji radnih mjesta, imati blizu 300 uposlenih čuvara, administrativnih radnika, kuhara, odgajatelja…

U ovaj objekat uloženo je oko 40 miliona eura.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments