Slobodan Vasković: Likvidacije će se nastaviti, vlast je odgovorna za ovo

Likvidacije će se, kako stvari stoje, nastaviti, pošto se ništa ne rješava, kaže u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba novinar i bloger iz Banje Luke Slobodan Vasković nakon likvidacije banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, vlasnika zaštitarske agencije Sector i Žitoprodukta, koji ima lanac pekara Žitopeka, kao i njegovog tjelohranitelja.

U obračunu je, podsjetimo, likvidiran i jedan od napadača na Krunića i njegovo osiguranje.

“Policija je, očito, nespremna da preduprijedi ovakve užasne situacije. U to nema nikakve dileme. To pokazuje i činjenica gdje je likvidiran Krunić, kako je praćen i sve ono što smo uspjeli do sada da saznamo. Prije toga imamo likvidaciju Šijana (Damir Ostojić, op.a.), imamo likvidaciju mladića u parku (Bojan Milovanović), imamo, naravno, likvidaciju Davida Dragičevića… Imamo čitav niz nesriješenih likvidacija koja, kako stvari stoje, nikada neće biti ni riješena. Jednom dijelu policije i samom ministru Draganu Lukaču je mnogo bitnije da prate članove grupe Pravda za Davida, nego da rade poslove koje bi stvarno trebali da rade. I jedna od posljedica toga su i ovakve likvidacije. Ne kažem da su direktna posljedica, ali i takva situacija utječe na ono čemu, nažalost, prisustvujemo”, kaže Vasković za portal Radiosarajevo.ba.

Prema njegovim riječima, ovo je “jedna užasna situacija za sve ljude u BiH, a posebno u Banjoj Luci“.

“Da vi imate tri mrtva čovjeka, tri mrtve osobe, na jednom mjestu u pola 10 navečer. Nažalost, ne vidi se kraj svemu ovome što se dešava“, naglasio je.

Komentirajući tvrdnje ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da je ovo zločin s potpisom vlasti, Vasković kaže da je to stav Mektića.

“Svakako je vlast odgovorna za ambijent u kojem je moguće da se dešavaju ovakve stvari. Oni ne mogu pobjeći od odgovornosti da su oni stvorili ovakav ambijent u kojem su likvidacije postale sada već pravilo u posljednjih, evo, 14 mjeseci. Vlast je ta koja targetira ljude, vlast koja progoni slobodnomisleće, vlast stavlja direktno mete ljudima na glavu. Samo zato što imaju drugačije stavove po raznim pitanjima, od onih koji su stavovi vlasti. Vlast je ta koja je udarila na goloruki narod 25. decembra. Kada su doveli batinaše sa strane, kao i 30. decembra. Na narod koji nije slomio ni plastičnu čašu. Ko drugi može biti kriv za ovakav ambijent osim same vlasti“, upitao je Vaksović.

Podsjetio je da je Slaviša Krunić dugi niz godina dobijao prijetnje.

“Na kraju su se, nažalost, po njega, a posebno po njegovu porodicu i četvero djece, te prijetnje obistinile. Nije on jedini koji je, na određen način bio suprostavljen vlastima, aktuelnom režimu, a koji primaju prijetnje i dan danas. Ja ne želim da govorim o imenima tih ljudi, ali znam da ima značajan broj ljudi koji su i na funkcijama, koji su i iz svijeta iz kojeg smo nas dvojica, a koji dobijaju prijetnje da će biti likvidirani! Po meni, ovo nije kraj likvidacija, nego će se one nastaviti”, zaključio je Vasković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments