Slovenka sebi namjerno odsjekla ruku kako bi naplatila pare od osiguranja

Nevjerojatan slučaj pokušaja prijevare razmrsila je slovenska policija, otkrivši da je 21-godišnjakinja iz okolice Ljubljane namjerno odrezala svoju ruku iznad zapešća, a onda zatražila odštetu od više osiguravajućih društava, prikazavši to kao nesreću pri rezanju grana za ogrjev cirkularnom pilom.

Zajedno s njom za planiranje i izvođenje pokušaja prijevare osumnjičena su trojica muškaraca iz Ljubljane i okolice, 29-godišnjak, 58-godišnjak, te 63-godišnjak u čijem se domu sve planiralo i dogodilo.

Policiji je krajem prošlog tjedna uspjelo riješiti slučaj i podnijeti kaznene prijave, objavila je ljubljanska policija u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Sve četiri osobe privedene su prošlog tjedna, nakon čega su dvojica puštena iz pritvora i branit će se sa slobode, dok je za 21-godišnjakinju i njenog 29-godišnjeg pomagača produžen pritvor.

Za pokušaj prijevare više osiguravajućih društava prijeti im kazna zatvora od jedne do osam godina budu li pravomoćno osuđeni.
Kriminalističkom istragom policija je utvrdila da su osumnjičenici krajem prošle godine detaljno planirali prijevaru i međusobno podijelili uloge kako je izvesti. Nakon toga, sklopili su i sa 5 osiguravajućih tvrtki police osiguranja za slučaj nesreće s visokim predviđenim odštetama i rentom.

Početkom ove godine, nakon što su prve obroke polica već uplatili, 21-godišnjakinja je namjerno odrezala ruku, s ciljem da se to prikaže kao nesreća pri rezanju drva za ogrjev.

63-godišnjak koji je sudjelovao u pokušaju prijevare nakon toga joj je pružio prvu pomoć, te pozvao kola hitne pomoći, ali je odrezani dio ruke ostavio na mjestu “nesreće”.

Policija je kasnije odrezani ud odnijela u bolnicu, gdje su joj ga liječnici operativnim zahvatom uspjeli “prišiti”, spasivši je od trajnog invaliditeta.

Nekoliko dana nakon “nesreće” osumnjičenici su od osiguravajućih društava zatražili odštetu, ali je policija u svemu prepoznala namjeru prijevare i uspjela riješiti slučaj.

U slučaju da je prijevara uspjela, 21-godišnjakinja bi od osiguravajućih tvrtki dobila 383.000 eura odštete, a vjerojatno i više od tri tisuće eura doživotne mjesečne rente za invalidnost, dok se ukupna svota štete koju su osiguravajuća društva zbog lažne prijave osiguranja za nesreću mogla pretrpjeti penje i do preko 3 milijuna eura.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79