Slovenska firma Akrobat otvara pogone u Bužimu za 200 radnika

Konstatna ulaganja u infrastruktru i razvoj Bužima, namjere općinskog načelnika da poboljša život građana u svim sferama ovih dana prepoznate su i od slovenske kompanije Akrobat koja će u Bužimu otvoriti svoje proizvodne pogone za 200 radnika, saopćio je Kabinet načelnika Općine Bužim.

Čelnici ove kompanije kupili su nekadašnje pogone Šipada te će postojeće proizvodne pogone preseliti iz Velike Kladuše u Bužim. Radi se o kompaniji koja iz godine u godinu ima tendenciju rasta a u planu su otvaranja novih pogona i zapošljavanje dodatnog broja radnika. Kompanija Akrobat bavi se proizvodnjom trampolina i svoje proizvode izvozi po čitavom svijetu.

– Danas smo nakon nekoliko mjeseci zajedničkih aktivnosti uspješno realizirali prijenos vlasništva na fabrici koja je do današnjeg dana bila u vlasništvu Commerciale Pegaso SRL i ona je prešla u vlasništvo doo Akrobat čime su stvorene pretpostavke za upošljavanje 200 radnika što je sigurno do sad najveći uspjeh u Bužimu od 1995. godine do danas. Koristim ovu priliku da se posebno zahvalim na nesebičnom angažmanu i zalaganju općinskog načelnika Mersudina Nanića u svim aktivnostima oko pregovora i stvaranja pozitivne klime koja je svakako imala poseban značaj kod donošenja odluke vlasnika firme doo Akrobat da svoju proizvodnju preseli u Bužim. Ističem da je ovo historijski projekat za Bužim i prekretnica u njegovom budućem razvoju – izjavio Šefik Smlatić, predstavnik Commerciale Pegaso SRL Italija.

– Planirano otvaranje novih radnih mjesta je i razlog da kao općinski načelnik uime Općine Bužim poželim dobrodošlicu kompaniji Akrobat. Uvjeren sam da ćemo proaktivnim pristupom omogućiti nove investicije na području Bužima a dosadašnji rad pokazao je da sva uložena sredstva imaju svoju svrhu i cilj, te u narednim danima zvanično ćemo i posjetiti pomenutu kompaniju – kazao je općinski načelnik Mersudin Nanić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79