Slučaj Aluminij: Iz NVO HNS-a i HDZ-a traže da im Novalić napuni “bankomat”

Napominjemo kako će naš odnos kao zastupnika i delegata u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine o drugim pitanjima o kojima bi se trebali izjašnjavat u Parlamentu FBiH ovisit o rješenju ovog pitanja, ucjenjuju zastupnici NVO HNS

Arapi bacili oko na mostarski Aluminij, ali postoji problem: Evo ko se žestoko protivi ulasku arapske investicije…

Situacija u mostarskom Aluminiju je haotična, zavapili su radnici ali i uprava preduzeća koje već neko vrijeme u javnosti mnogi, što političari, što analitičari, nazivaju HDZ-ovim “bankomatom”. Zavapili su danas i zastupnici HDZ-a i pripadajućih satelita u Zastupničkom i Domu naroda federalnog parlamenta, ili kako se vole sami oslovljavati “zastupnici Hrvatskog narodnog sabora (HNS)”, nevladine organizacije koja okuplja istomišljenike Dragana Čovića.

NVO HNS traži od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine da “hitno rješava probleme kojima bi se omogućio nastavak rada Aluminija d.d Mostar”. Najavljeno gašenje ove firme za petak, 05. jula 2019. godine, pored gašenja radnih mjesta predstavljalo bi udar sa nesagledivim posljedicama na gospodarstvo cijele Hercegovine, objašnjavaju iz NVO HNS.

-Ne trebamo ponavljati što bi to značilo za budžete grada Mostara, HNK, FBiH, penzioni i zdravstveni sistem, poslovanje Željeznica FBiH i mnogih drugih povezanih firmi- naveli su.

Vlada Federacije spašavala neke druge firme, pa bi trebala i Aluminij, i to ko zna koji put.

(VIDEO) Radnici zaustavili predsjednika Nadzornog odbora Aluminija: Lopove… izađi frajeru… đubre jedno… jesu li plate velike…

-Bili smo svjedocima kako je nebrojeno puta do sad Vlada Federacije Bosne i Hercegovine sanirala gubitke i iznalazila rješenja za nastavak rada mnogih posrnulih firmi, poput Rudnika uglja, Željeznica, Željezare Zenica, Krivaje itd, te nam se čini kako i ovaj gospodarski div zaslužuje više zalaganja svih članova Vlade Federacije BiH na iznalaženju rješenja za njegov spas – navode zastupnici nevladine organizacije HNS i šalju poruke kojima ucjenjuju praktično cijelu Federaciju, a naročito Vladu i Federalni parlament:

-Napominjemo kako će naš odnos kao zastupnika i delegata u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine o drugim pitanjima o kojima bi se trebali izjašnjavat u Parlamentu FBiH ovisit o rješenju ovog pitanja.

Očekujemo vašu potpunu i hitnu posvećenost rješenju nastalih problema u Aluminiju d.d. Mostar – stoji u saopćenju upućenom Fadilu Novaliću, premijeru Federacije BiH, zamjenicima premijera i ministrima u Vladi Federacije BiH prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments