Slučaj baka Coke, starice čiji je zločin podijelio javnost, ubila je bahatog investitora

Viši sud u Beogradu nedavno je produžio mjeru kućnog pritvora Stojanki Stojanović (72), poznatijoj kao Baka Coka, u kojem se nalazi zbog ubistva građevinskog investitora Zorana Trifunovića (58) iz 2018. godine na Zvezdari, dok se još uvijek čeka nalaz vještačenja njenog stanja kako bi se utvrdilo da li je uopšte zdravstveno sposobna da prati suđenje.

Ipak, jedno je sigurno, slučaj baka Coke ostaće upamćen kao zločin koji je oštro podijelio javnost u Srbiji, na one koji u njenom činu vide nužnu samoodbranu od višegodišnjeg ignorisanja države na zlostavljanje koje je trpila od “bahatog investitora”, ali i one koje smatraju da je uprkos svemu, ona drugom ljudskom biću oduzela život, i da zbog toga mora da odgovara.

Sudbina baka Coke i dalje je neizvjesna, s obzirom na to da je pitanje da li će joj se suditi za ubistvo građevinskog investitora. Pripremno ročište u postupku koji se vodi protiv nje trebalo je da se održi u februaru, ali je ono odloženo zbog zdravstvenog stanja Stojanovićeve. Naloženo je njeno vještačenje, ali ono do danas nije završeno.

Da su nadležne institucije gotovo “zaboravile” na baka Coku ukazao je nedavno i glumac Sergej Trifunović na svom Tviter profilu, upitavši “šta se dešava sa baba Stojankom, koja je roknula investitora?”.

Slučaj hladnokrvnog ubistva investitora Zorana Trifunovića, koje su čak snimile i nadzorne kamere, šokirao je srpsku javnost. Tog 2. septembra 2018. nasred ulice u Vučićevom prolazu na Zvezdari Stojanovićeva je sa nekoliko hitaca ubila investitora Zorana Trifunovića. Ubrzo je osvanuo i snimak zločina, na kome se vidi kako baka Coka hladnokrvno prilazi Trifunoviću na ulici, iz torbe vadi pištolj i puca u njega. Žrtva potom pada na tlo, nakon čega starica obilazi investitora, a potom još jednom puca u njega.

Najprije je javnost ovaj zločin oštro osudila, kao i način na koji je jedna starica, bez trunke emocija, ubila čovjeka. Ipak, ubrzo se saznala i pozadina zločina, a sa njom je došla i ogromna podrška Stojanovićevoj.

Saznalo se da je starica dugi niz godina trpila maltretiranje investitora, koji ju je prisiljavao da mu proda svoj plac i kuću kako bi sagradio novi objekat. Baka Cokin sin je ispričao nakon hapšenja svoje majke da su oni sa investitorm bili u dugogodišnjem sudskom sporu, ali i da je Stojanovićeva više puta prijavljivala Trifunovića policiji zbog prijetnji i ugrožavanja sigurnosti, međitim, reakcija nadležnih je izostala.

Dio javnosti, saznavši da starica godinama nije mogla da se oslobodi od maltretiranja bahatog investitora kome, očigledno, niko nije htio da stane na put, počeo je da je veliča i podržava.

Tako su po Beogradu ubrzo osvanuli i prvi grafiti podrške “Sloboda za Stojanku Stojanković”, a čak je i naziv njene ulice prelijepljen sa papirom na kome je pisalo: “Ulica narodnog heroja Stojanke Coke Stojanović” – prenosi Oslobođenje.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79