Slučaj David može da se završi

Govoreći o protestima grupe Pravda za Davida, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je večeras rekao da nije bilo pretjerane upotrebe sile.

– Bila je pretjerana upotreba sile kada nas je NATO bombardovao i prema policajcu i to su jedine slike nasilje. Pitam se šta bi bilo u Americi da je neko presjekao traku gdje piše ‘Policija, ne ulazi’. Mi ćemo ojačati poziciju policije, mislim da je krajnje vrijeme da policiji damo ovlaštenje da djeluje kada se narušava javni red i mir. Svi ti skupovi mjesecima nisu bili prijavljeni. Јa sam za to da što prije razriješi taj slučaj i da je politizacija bila nepotrebna i da ta politička zlouptreba mirnih protesta građana nije doprinijela pronalasku istine – rekao je Dodik.

Dodao je da je tu tužilaštvo nadležno i apelovao na ovu instituciju da to stavi na dnevni red.

– Žao mi je što se sve to desilo, žao mi je i porodice Dragičević, ali u svakom slučaju konekst je takav da je taj događaj snažno ispolitizovan i da nije bilo strpljenja da se sačeka rad Tužilaštva u Banjaluci. Koliko znam razgovara se da se taj predmet prenese na Tužilaštvo BiH, ja ne vjerujem naravno Tužilaštvu BiH, ali vjerujem da na bazi onoga što je do sad prikupljeno taj slučaj može da se završi – zaključio je Dodik za Al Džaziru.

BN TV

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments