Slučaj “Dženan Memić”: Jedan policajac uhapšen, a drugi pod kontrolom SIPA-e

Kako je potvrđeno portalu Klix.ba pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su jednog pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji je povezan sa slučajem “Dženan Memić”. Hapšenje drugog policajca se očekuje.

Kako saznajemo uhapšen je Nebojša Veljović i on se nalazi u prostorijama SIPA-e te se nad njim radi kriminalistička obrada.

Drugi policajac Nedžad Hrvat je pod kontrolom službenika SIPA-e, a vrši se pretres stambenog objekta u kojem je nastanjen. O njegovom eventualnom hapšenju odlučit će postupajući tužilac.

Veljović i Hrvat bili su u patroli na Ilidži u noći kad je nastradao Dženan Memić, osiguravali su diplomatske objekte, a sumnjiče se za prikrivanje dokaza.

Hrvat je i dalje uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, dok Veljović više nije dio ove institucije.

Ranije u toku dana na području općina Stari Grad i Ilidža policijski službenici MUP-a KS su po nalogu Suda i Tužilaštva BiH izvršili pretrese među kojima je i kuća koju koristi Alisa Mutap, bivša djevojka ubijenog Dženana Memića.

Mutap je uhapšena, kao i Muamer Ožegović, koji je bio recepcioner u hotelu Crystal na Ilidži u noći kobnoj za Dženana.

Iz pravosudnih institucija ranije je saopćeno da se u okviru istrage Tužilaštva BiH u predmetu stradanja Dženana Memića, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Federalne uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo vrše pretrese na više lokacija na području Sarajeva, Zenice i Banje Luke, radi prikupljanja dokaza.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79