Slučaj “Dženan Memić”: Seferovići ponovo na Vrhovnom sudu FBiH

Na Vrhovnom sudu Federacije BiH za utorak 27. oktobra zakazana je sjednica na kojoj će se razmatrati žalba na presudu Kantolanog suda u Sarajevu od januara ove godine kojom su Ljubo i Bekrija Seferović, po drugi put oslobođeni optužbi za izazivanje i prikrivanje saobraćajne nesreće.

Ljubu Seferovića optužnica Tužilaštva KS tereti da je 8. februara 2016. oko 22.30 sati upravljao kombijem VW T4 ulicom Velika aleja, iz pravca Ilidže u pravcu Vrela Bosne. Tužilaštvo mu na teret stavlja da je, dolaskom vozila naspram broja 4 i nailaskom na pješake Alisu Mutap i Dženana Memića, skrenuo pogled s kolovoza na muzički uređaj u vozilu da bi promijenio muziku, i udario u pješake. Mladić je nekoliko dana kasnije podlegao povredama u bolnici, piše Avaz.

Vrhovnis sud FBiH je već jednom ukinuo oslobađajuću presudu Seferovićima uvaživši djelomično žalbu Tužilaštva KS te naložio da se obavi novo saobraćajno vještačenje. Za to je bio angažiran tim vještaka Centra za vještačenje Zenit iz Banje Luke koji su utvrdili da nema dovoljno dokaza da se dogodio kontakt vozila i pješaka na način kako je to opisano u optužnici, pa su Sefrovići u januaru ove godine ponovo oslobođeni optužbi.

Porodica nastradalog mladića od prvog dana pokušava dokazati da je Dženan Memić ubijen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79