Slučaj kod Gruda: Spriječen šverc četiri tone mandarina

Mješovita patrola pripadnika Jedinice granične policije Gorica i Policijske stanice Vrgorac Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske spriječila je šverc četiri tone mandarina.

Mandarine su bile bez dokumentacije o porijeklu robe. Kako je potvrđeno iz Granične policije BiH, mandarine su otkrivene jučer u mjestu Jabuka kod Gruda prilikom granične kontrole kamiona Iveco, hrvatskih registarskih oznaka.

Kamionom je upravljao I. L., državljanin BiH.

Istoga dana granični policajci su, u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, spriječili i šverc 60 kilograma rezanog duhana i 9.000 punjenih filter-cigareta.

Duhan i cigarete otkriveni su u graničnom pojasu na području Posušja prilikom kontrole Renaulta, registarskih oznaka BiH. Vozilom je upravljala Ž. K., državljanka BiH, koja nije posjedovala dokumentaciju o porijeklu robe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79