Slučaj Lane Bijedić: Tužiteljstvo ZHK-a odobrilo prijedlog za izuzeće vozila

Tužiteljstvo Zapadnohercegovačkog kantona zaprimilo je Prijedlog policije o izuzimanju jednog vozila s područja tog kantona koje je operativno interesantno za slučaj likvidirane 19- godišnje djevojke Lane Bijedić iz Mostara, dok se drugo vozilo, koje je također zanimljivo za ovaj slučaj, nalazi na području Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), potvrdio je za Fenu kantonalni tužitelj Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) Josip Aničić.

– Riječ je o najmanje dva vozila, s tim što se jedno od njih nalazi na području ZHK-a, a drugo na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, tako da će sve što je vezano za drugo vozilo ići preko Tužiteljstva HNK-a – kazao je Aničić.

Dodao je kako su vozila operativno zanimljiva u smislu izdvajanja prilikom pregleda video snimaka.

– Tužiteljstvo je izdalo odobrenje koje je zajedno s prijedlogom o izuzeću vozila upućeno prema nadležnom sudu. U slučaju izdavanja naredbe suda ono bi moglo biti izuzeto u tijeku sutrašnjeg dana – potvrdio je tužitelj.

Podsjetimo, beživotno tijelo 19- godišnje Mostarke Lane Bijedić pronađeno je 6. oktobra u rijeci Studenčici kod Ljubuškog.

Hoće li istražiteljima od koristi biti Lanin dnevnik?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79