Slučaj Milene Radulović pokrenuo je lavinu anonimnih ispovijesti djevojaka iz BiH i regiona koje su prolazile kroz slične situacije

Pored objava javnih ličnosti, na Facebooku je ovih dana napravljena grupa pod nazivom “Nisam tražila”

Milena Radulović, srbijanska glumica koja je prije nekoliko dana odlučila javno progovoriti o strašnoj situaciji kroz koju je prošla kada je imala svega 17 godina, uzdrmala je regionalnu javnost sa svojom ispovijesti.

Naime, Milena je priznala da je u tom periodu više puta silovao poznati srbijanski učitelj glume Miroslav Mika Aleksić. Njena hrabra objava dovela je do toga da se nakon nje oglase još neke glumice koje su imali užasavajuća iskustva sa istim čovjekom.

Pored objava javnih ličnosti, na Facebooku je ovih dana napravljena grupa pod nazivom “Nisam tražila” koja je zamišljena na takav način da osobe (u većini slučajeva djevojke) koje su prošle slične grozote pošalju poruku koja kasnije bude objavljenja bez navođenja imena žrtve ali i onoga ko je počinio krivično djelo.

Takav vid kampanje je, čini se, urodio plodom, jer se u samo nekoliko sati javilo desetine djevojaka koje su ispričale kroz šta su sve prolazile, te na taj način sebi bar malo olakšale cijelu situaciju znajući koliko je u ovakvim slučajevima važno da se to podijeli sa ljudima.

Sudeći po porukama, djevojke iz cijelog regiona skupile su hrabrost i odlučile da svoje negativno iskustvo, makar anonimno, podijele sa drugim ljudima prenosi Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79