Slučaj ”Sefić”: Amara Salihovića, koji se jutros nije pojavio na suđenju, dovodi policija iz KPZ-a Zenica

Amar Salihović, jedan od pomagača Sanjina Sefića koji se jutros nije pojavio u sudnici, kako saznaje “Avaz”, nalazi se na izdržavanju kazne za drugo krivično djelo u KPZ-u Zenica.

Izvor nam je otkrio da će on, u pratnji Sudske policije, biti dovezen u sudnicu, tako da će se ročište, najvjerovatnije, održati.

Podsjećamo, danas je počelo ponovljeno suđenje Sanjinu Sefiću, koji se tereti da je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentice Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i Selma Agić iz Bugojna.

Sefić je bio osuđen na 14 i po godina iza rešetaka za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće. Vrhovni sud FBiH presudu je poništio i predmet vratio na ponovno suđenje.

Prema navodima iz optužnice, Sefić se tereti da je Golfom 6, krećući se brzinom od skoro 105 kilometara na sat, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i usmrtio Agić i Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Nakon nesreće je pobjegao, ali je ubrzo lociran i lišen slobode u Srbiji prenosi Avaz.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79