Slučaj Šijan: Srećko Trifković dao izjavu tužiocu

Srećko Trifković s Pala, poznat po krađama automobila i jedan od osumnjičenih za učešće u likvidaciji dvojice sarajevskih policajaca, jučer je saslušan u Republičkom tužilaštvu RS u Banoj Luci zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji Damira Ostojića Šijana.

Ovu informaciju nam je potvrdila advokatica Tatjana Savić, koja zastupa Trifkovića.

– Mogu vam samo potvrditi da je dao izjavu i to je sve. Ne mogu vam ništa drugo reći – kazala je kratko za „Avaz“ Savić.

Saslušanje Trifkovića proteklo je uz velike mjere sigurnosti. Nakon saslušanja vraćen je u Sarajevo, gdje se nalazi u pritvoru.

Trifković je osumnjičen da je zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošom Obradovom u noći između 26. i 27. jula prošle godine u ulici Azize Šaćirbegović u Sarajevu ukrao Škodu Octaviju karavan, crne boje, te su je skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

Stefan Samardžija i Miloš Obradov su 31. jula 2018. godine Škodu prevezli na područje Banje Luke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu sve do 5. septembra 2018., kada su Srećko Trifković, Stefan Samardžija i Miloš Obradov, po prethodnom planu i dogovoru s još najmanje jednim, za sada nepoznatim počiniocem navedeno vozilo koristili za praćenje Damira Ostojić i Sandre Jošić.

Na unaprijed pripremljenoj lokaciji, na raskrsnici ulica Kozarska i Duška Trifunovića, za sada nepoznata osoba čekala je nailazak oštećenih i po njihovom dolasku u 23:48 sati ispalila u njih, iz neposredne blizine, iz automatske puške tri kratka rafala od 16 projektila od kojih su pet pogodili u tijelo i glavu Ostojića, nanoseći mu povrede od kojih je preminuo na licu mjesta. Šest projektila pogodili su njegovu suprugu Sandru Jošić u predjelu tijela i glave prenosi Avaz.

 

Epilog pucnjave na Ilidži: Jedna osoba ranjena, potraga za muškarcem

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79