Slučaj u BiH: Dijete pri povratku iz škole pogođeno kamenom u glavu

Na zahtjev pojedinih članova Vlade Brčko Distrikta na kolegiju Vlade zatražena je informacija od Policije Brčko distrikta BiH u vezi sa slučajem koji se desio u ponedjeljak u naselju Prutače kod Brčkog.

Tada je, kako kažu iz Vlade BD, jedan maloljetnik prilikom povratka iz škole zadobio povrede glave kamenom od strane druge osobe.

“Na osnovu izvještaja Policije, maloljetnik je pogođen kamenom od strane djeteta čija je porodica nastanjena u izbjegličkom naselju Prutače, i tom prilikom zadobio je lake tjelesne povrede u predjelu glave. S obzirom da se radi o djetetu, koje u skladu s Krivičnim zakonom Brčko distrikta BiH nije krivično odgovorno, daljnje procesuiranje je predato u nadležnost Centra za socijalni rad Brčko. Inače, radi se o djetetu za koje je kao i za nekoliko njegovih vršnjaka zbog devijantnog ponašanja (sitne krađe, prosjačenje) tokom ove godine u nekoliko navrata od strane policije tražen aktivniji angažman Centra za socijalni rad Brčko”, navode iz Vlade Brčko Distrikta.

Vlada Brčko distrikta BiH je na kolegiju zatražila da se angažuju sve relevantne institucije, a posebno Centar za socijalni rad Brčko distrikta BiH kako bi se ovaj problem što prije riješio i osigurala sigurnost mještana u Brčkom, naročito u naselju Prutače.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79