Slučaj u BiH: Pijan policiju udarao po nogama, ni službeni automobil nije poštedio

Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor su jučer uhapsili J.P. iz Prnjavora zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ i „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

Naime, prilikom postupanja po prijavi da je narušen javni red i mir u ulici Dr Slavka Šuška u Prnjavoru, policijskim službenicima je prišla je osoba J.P., koja ih je napala verbalno upućujući im uvredljive riječi.

Nakon zakonito izdatog naređenja od strane policijskih službenika, pomenuti se oglušio te fizički napalo policijske službenike zadajući im više udaraca u predjelu nogu, nakon čega je više puta udarilo nogom u službeno vozilo, usljed čega je došlo do oštećenja službenog vozila.

Alkotestiranjem ove osobe pocijski službenici su utvrdili da u organizmu ima 2,48 g/kg alkohola.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenim krivičnim djelima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79