Slučajnost ili ne: Izdvajanja za Vojsku Srbije bit će uvećana za 500 miliona eura

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija za Vojsku godišnje izdvajati 500 miliona evra više nego do sada.

On je u Nišu rekao da su realni zahtjevi Vojske i 700 miliona evra.

Vučić je istakao da se komplikuje bezbjednosna situacija i u svijetu i u regionu tako da Srbija mora dodatno ojačati svoje vojne kapacitete da bi Vojska Srbije bila odvraćujući faktor za potencijalne agresore i prijatnje.

OSBiH trebaju NATO-u, mladi ljudi iz RS trebaju služiti vojni rok u Srbiji

Vučić je rekao da je u razgovoru sa vojnim vrhom Srbije bilo riječi i o načinima popunjavanja Vojske i najavio da će u narednom periodu uslijediti promjena određenih strategijskih dokumenata.

– Biće utvrđeno na kom nivou snage i sposobnosti Vojske Srbije ćemo moći da budemo zadovoljni – rekao je on i naveo da će se nastaviti ulaganje u standard srpskih vojnika.

– Vojska Srbije je mnogostruko jača nego ranije, a da li smo zadovoljni? Nismo. Moramo da uradimo još mnogo – poručio je Vučić.

On je ponovio da do kraja godine dolaze “korneti” iz Rusije koji će znatno ojačati Vojsku Srbije, kao i da će znatno biti uvećeno naoružavanje u lovačko–bombarderskoj avijaciji i artiljerskom naoružanju u 2022, odnosno 2023. godini.

Predsjednik Srbije je najavio da će sutra razgovarati sa predstavnicima namjenske industrije Srbije

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79