Služba im kvari planove: Migranti pronađeni i izmješteni iz napuštenih objekata u Bihaću

Služba za poslove sa strancima (SPS) je u jutarnjim satima preduzela operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području grada Bihaća i izmještanje migranata iz napuštenih objekata u naselju Kamenica u privremeni prihvatni centar Lipa.

Inspektori Službe za poslove sa strancima su, uz asistenciju MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) i PS Bihać, izvršili kontrolu kretanja i boravka migranata na spomenutoj lokaciji, gdje su zatekli 70 osoba, muškaraca samaca porijeklom iz Afganistana, Pakistana, Bangladeša i Indije.

Služba za poslove sa strancima je migrante izmjestila u privremeni prihvatni centar Lipa, gdje im je pružena medicinska pomoć i izvršena njihova identifikacija i registracija, te obezbjeđeni – smještaj, hrana i ostali neprehrambeni proizvodi.

Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih akivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz napuštenih objekata u privremene prihvatne centre radi što boljeg upravljanja migracijskim procesima u koordinaciji sa lokalnim vlastima na području USK, saopćeno je iz SPS-a.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79