Služba za zapošljavanje: Oni koji su ostali bez posla neka se na evidenciju prijave putem maila

Sva redovna javljanja na evidenciju nezaposlenih koja su trebala biti u martu i aprilu, pomjeraju se do daljnjeg zbog pandemije koronavirusa, a nezaposlene osobe neće biti brisane s evidencije nezaposlenih osoba, saopćili su iz Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Osobe kojima je prestao radni odnos, mogu se prijaviti na evidenciju nezaposlenih putem maila općinskog biroa prema mjestu prebivališta i putem pošte na adresu Đoke Mazalića broj 3.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Potrebna dokumentacija za prijavu je: lična karta; dokaz o stručnom obrazovanju, odnosno o stručnoj osposobljenosti; svjedočanstvo ili diploma i dokaz o prestanku rada.

Obavezno je u prijavi napisati kontakt telefon i adresu prebivališta, kako bi radnik biroa mogao dalje kontaktirati po prijemu dokumentacije.

U skladu s okolnostima uzrokovanim novonastalom situacijom, o daljim promjenama u radu ustanove svoje korisnike i javnost ćemo redovno informirati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79