SLUŽBENICI MUP-A TK RASVIJETLILI 52 KRIVIČNA DJELA I PRONAŠLI 68.000 KM

Službenici MUP-a TK uhapsili su u danas na području općina Živinice i Lukavac četiri osobe te izvršili pretrese na osam lokacija u Živinicama, Banovićima, Lukavcu i Tuzli.

Pretresene su porodične kuće, dvorišta, pomoćni objekti i automobili sljedećih osoba: B. A. (32), S. E. (39), Z. N. (42), S. E.(29), B. A.(39), Č. E.(22) i V. A. (32).

– Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti 68.000 KM, manja količina opojne droge, plinski pištolj s pripadajućom municijom, mobilni aparati, predmeti koji potječu iz izvršenih krivičnih djela, kao i alati koji su korišteni u izvršenju krivičnih djela.

Četiri osobe B. A., S .E., S. E., i B. A. godine su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela te su u periodu od septembra 2017. do decembra 2018. godine udruženo izvršili 10 krivičnih djela uništenja ili oštećenja važnih privrednih objekata ili naprava i 42 krivična djela krađe i teške krađe – navode u MUP-u TK.

Tokom navedenog perioda, osobe su na štetu Površinskog kopa Dubrave kontinuirano krale visokonaponskih kablova i elektroinstalacija, čime je u nekoliko navrata prekidan rad u rudniku.

U dva navrata su izvršili demontiranje transformatora vlasništvo ”Elektroprijenosa BiH”, čime su rudniku i ”Elektroprijenosu” pričinili materijalnu štetu u iznosu od 220.000 KM, dok su za sebe pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od 150.000 KM. Navedene osobe će nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predate Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79