Službenik suda Aldin Biser pod istragom: Starac u Brčkom otet pa ubijen

Aldin Biser (38), službenik Osnovnog suda u Brčkom, uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa smrću i otmicom Fetije Mihmića zvanog Opan (80), čije je tijelo prekjuče pronađeno u selu Jagodnjak kod Brčkog.

Mihmićev nestanak policiji je prijavljen u ponedeljak. U policiji Brčko distriktra navode da je porodica u prijavi navela da je Mihmić u jutarnjim satima otišao do grada da se nađe sa geometrom.

U međuvremenu je prestao da se javlja na telefon, a posljednji put je viđen kod benzinske pumpe “Gas petrol”. Porodica i prijatelji dali su se u potragu, da bi kod Partizanskog groblja pronašli njegov automobil koji je bio otključan.

Nakon prijave policija je pod nadzorom tužilaštva preduzela mjere na pronalaženju nestalog starca. Tokom potrage u utorak u 18 sati primljena je prijava da u selu Jagodnjak leži mrtvo tijelo starijeg muškarca – rekla je portparol policije Brčko distrikta Dževida Hukičević.

Nakon zločina u Brčkom se oglasila kćerka ubijenog: Zvao ga je ‘Dedo moj‘, uzimao mu novac i na kraju ga je ubio

Na licu mjesta izvršen je uviđaj tokom kojeg je utvrđeno da se radi o nestalom Mihmiću.

Pronađeni su i dokazi koji ukazuju da je starac ubijen. Radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti tužilaštvo je naložilo da se izvrši obdukcija tijela. Istovremeno, policija je nastavila da odmotava klupko zločina i došla do dokaza koji ukazuju da je Mihmićev nestanak umešan Aladin Biser.

Tokom provođenja intenzivnih mjera i radnji na utvrđivanju okolnosti nestanka F. M., slobode je lišen B. A. iz Brčkog zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo otmice – rekla je Hukičevićeva.

Ona kaže da policija i tužilaštvo nastavljaju rad na dokumentovanju svih činjenica i dokaza bitnih za rasvjetljavanje nestanka i smrti Mihmića.

O rezultatima istrage javnost će biti blagovremeno informisana – rekla je Hukičevićeva, ne želeći da otkrije da li je Biser osumnjičen za Mihmićevo ubistvo.

Nezvanično saznajemo da je nekadašnji službenik suda jučer predat u nadležnost tužilaštva, i da će mu najvjerovatnije biti predložen jednomjesečni pritvor, piše Hayat.

Porodica stradalog Mihmića, po savjetu policije, nije željela da otkriva bilo kakve informacije o cijelom slučaju.

Osuđen za dva djela

Aldin Biser u februaru ove godine osuđen je pred Osnovnim sudom u Brčkom na sedam mjeseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja i prevare. U presudi se navodilo da je s ciljem izbjegavanja plaćanja duga osam mjeseci skrivao izvršne spise koji su se odnosili na njega.

Prevara se odnosila na uzimanje novca od privrednika, kojem se predstavio kao službenik SIPA, obećavajući mu uništavanje dokumentacije u sudu o navodnom nezakonitom poslovanju njegove firme, iako takva dokumentacija nije ni postojala.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79