Smajo Mandžić ima najviše glasova među kandidatima za kantonalne skupštine: Otkrio svoju “tajnu” uspjeha

Mandžić je jedini živi nosilac odlikovanja “Zlatni ljiljan” i ordena “Zlatni ljiljan sa zlatnim vijencem”

Kandidat SDA za Skupštinu Tuzlanskog kantona Smajo Mandžić apsolutni je rekorder po broju pojedinačnih glasova za kantonalna predstavnička tijela u cijeloj FBiH.

Sudeći prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije BiH nakon 76 posto obrađenih biračkih mjesta, Mandžić ima 14.827 glasova, iza sebe na listi svih kandidata za kantonalne skupštine u FBiH ostavljajući čak i Sebiju Izetbegović, koja trenutno ima nešto više od 10.000 glasova.

Smajo Mandžić (SDA) sa zadnjeg mjesta na listi dospio na prvo

Mandžić je za Oslobođenje otkrio rezultat svog uspjeha, posebno zahvaljujući svim građanima, kao i svojim sabrocima.

– Nakon što su se prvi utisci slegli mogu samo da kažem da nikada nisam sumnjao u ovakav rezultat, jer čitav svoj život podredio sam svom narodu. Samim tim što sam za predsjednika svog Izbornog štaba imenovao mog brata komandanta Nasera Orića dovoljno govori o tome koliko vjerujemo našim saborcima i prijateljima, pa je ovakav rezultat i očekivan, kazao je Mandžić.

Imao je i poruku za kandidate koji su se s godinama u politici udaljili od naroda. – Poručio bih svima onima koji se bave politikom da ne zaborave odakle su potekli, neka uđu među narod, pomognu u rješavanju njihovih životnih problema i uspjeh je sigurno zagarantovan, dodao je Mandžić.

Smajo Mandžić iz Potočara kod Srebrenice jedini je živi nosilac odlikovanja “Zlatni ljiljan” i ordena “Zlatni ljiljan sa zlatnim vijencem”. Šest puta je ranjen, a “Zlatni ljiljan” je dobio za uništavanje pet oklopnjaka 1992. godine, a orden “Zlatni ljiljan sa zlatnim vijencem” dodijelio mu je predsjednik Predsjedništva BiH Alija Izetbegović 1997. godine.

U Armiji RBiH je imao čin majora, a nakon što je penzionisan 2004. godine kao komandant brigade je dobio čin pukovnika piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79