Smijenjeni Upravni i Nadzorni odbor Zavoda Pazarić

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici donijela odluku o smjeni direktora, te Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda Pazarić.

“Zavod Pazarić je najjasnija slika dokle pokvarena vlast može otići”

Jedan od zaključaka jeste smjena kompletne uprave Zavoda Pazarić. Smijenjen je tako Upravni odbor Zavoda kojeg čini pet članova i to: Janja Milinković (predsjednica), Anes Kaleta, Saida Kastrat, Džana Kilić i Enisa Hodžić.

Također smijenjeni su i članovi Nadzornog odbora, a to su: Dalila Efendić, Mevlida Bandić, i Ivana Bago.

– Opredijeljena za sređivanje stanja u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike naložila da odmah provede procedure za smjenu direktora, te članova Nadzornog i Upravnog odbora ovog zavoda. Vlada je opredijeljena da članovi novog menadžmenta i Upravnog i Nadzornog odbora ovog zavoda budu isključivo stručni kadrovi – saopćeno je iz Vlade FBiH.

Odluka Vlade uslijedila je nakon velikog pritiska javnosti i jučerašnjih protesta poslije objavljivanja fotografija na kojima se vidi da su štićenici Zavoda, djeca vezana za krevete i radijatore.

Direktor Redžep Salić ranije je iznio šokantne podatke o finansijskim malverzacijama u Zavodu, ali situacija je eskaliralo nakon što je zastupnica Sabina Ćudić prije dva dana prije posljednje sjednice Zastupničkog doma FBiH prezentirala fotografije vezivanja djece.

Danas su u Zavod ušli i predstavnici Tužilaštva Kantona Sarajevo, te nadležne inspekcije.

 

Roditelj štićenika Zavoda u Pazariću: Vidio sam jeziv prizor, vezali su mi dijete

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79