Smjena Zorana Galića privremeno odgođena: Razlog presmiješan, zbog tehničkih poteškoća

Smjena Zorana Galića privremeno odgođena: Razlog presmiješan, zbog tehničkih poteškoća


Prijedlog za smjenu zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Zorana Galića, jučer je povučen s dnevnog reda sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Odluku o povlačenju donijela je predsjedavajuća Borjana Krišto na zahtjev ministra sigurnosti Nenada Nešića.

Prema dostupnim informacijama, ministar Nešić je povukao prijedlog iz tehničkih razloga, a očekuje se da će novi zahtjev biti dostavljen danas.

Smjena Galića dolazi nakon što je Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH jednoglasno odlučio da on treba biti razriješen dužnosti zamjenika direktora SIPA-e.

Podsjetimo, Galić je bio predmet policijske akcije “Kings”, u kojoj je trebao biti uhapšen zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela primanja mita i zloupotrebe položaja tokom svog mandata na čelu Granične policije BiH.

Pripadnici SIPA-e su 9. jula uhapsili pomoćnika komandira Jedinice Granične policije Trebinje, Milovića Blagoja, te Ivicu Bagu, zbog sumnje u organizirani kriminal, ilegalnu trgovinu akciznim proizvodima, zloupotrebu položaja i druga krivična djela.

Tužilaštvo BiH je saopćilo da Zoran Galić nije pronađen u svom prebivalištu, jer je dobio dojavu o nadolazećoj akciji, te je 8. jula ilegalno prešao granicu i pobjegao u Hrvatsku, gdje se trenutno nalazi na liječenju, prema riječima njegove advokatice.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija