Smrt Adnana Hadžagića na Vratniku još uvijek je misterija: Ko krije ubice?

Tužilaštvo KS-a navodi da će uskoro biti poznati rezultati istrage koja traje više od 500 dana

Članovi porodice, prijatelji i poznanici Adnana Hadžagića, koji je na misteriozan način nastradao u 36. godini, jučer su se okupili ispred Tužilaštva KS-a kako bi iskazali nezadovoljstvo dosadašnjom istragom i još jednom podsjetili javnost da organi istrage ni nakon 530 dana nisu rasvijetlili njegovu smrt piše Oslobođenje.

U Sarajevu protesti zbog sumnjivih okolnosti u slučaju Adnan Hadžagić

Okupljeni građani smatraju da Tužilaštvo i policija sakrivaju osobe odgovorne za smrt Hadžagića. S druge strane, iz Tužilaštva su za Oslobođenje kazali da je istraga u ovom predmetu u završnoj fazi i da će o tužilačkoj odluci javnost biti obaviještena. Hadžagić je nastradao u noći 30/31. juli 2020. u sarajevskom naselju Vratnik nakon policijske potjere.

Prema policijskom izvještaju, Hadžagić je tokom bijega skočio sa podzida dva metra visine, zadobivši tom prilikom povrede od kojih je preminuo. On se nalazio u vozilu koje je policijska patrola u Starom Gradu pokušala zaustaviti, ali je vozač odbio da stane.

Nakon što je obaviještena o smrti sina, Adnanova majka Hatidža Hadžagić, nakon duže potrage, njegovo tijelo je pronašla u prosekturi u vreći. Posumnjala je u policijsku verziju Adnanove smrti kad je na njegovom tijelu vidjela modrice.

Ispovijest svjedoka smrti Adnana Hadžagića za CH: “Ako mi se nešto desi, kriva je policija”

Iako su policija i Tužilaštvo insistirali da se tijelo nastradalog brzo sahrani, porodica Hadžagić je tražila obdukciju. Prvom i drugom obdukcijom ustanovljeno je da je Hadžagić imao napuknuće bubrega, lom rebara, probijanje plućnog krila i da su to povrede nanesene tupim predmetom, te da nije preminuo usljed pada s visine.

Sve se odvijalo 25 minuta iza ponoći, kada je policija nakon potjere za vozilom savladala Hadžagića koji je umro na mjestu događaja. U policijskom izvještaju je navedeno da je preminuo nakon pada sa zida visine dva metra – ali iznad ovog slučaja stoji mnogo upitnika, nelogičnosti i oprečnih mišljenja.

Dvije obdukcije potvrdile su da je Hadžagić preminuo od posljedica premlaćivanja i udaraca tupim predmetom ili predmetima.

Hatidža Hadžagić, majka stradalog Adnana i Senad Pećanin, advokat porodice iznijeli su svoje sumnje u regularnost kompletnog procesa pred Tužilaštvom Kantona Sarajevo.

(VIDEO) Pećanin: Smrt Adnana Hadžagića podsjeća na slučajeve Memić i Dragičević

Pećanin je rekao da Hadžagić nije bio vozač automobila kojeg je policija zaustavljala, te da nije bježao sa mjesta događaja i da nije pružao nikakav otpor policiji.

Sarajlija Enes Kozić tvrdi: Prijete mi od kada je poginuo Adnan Hadžagić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79