Smrt koja je potresla BiH: Dječak Zejd nije bio bolestan, otac se od njega oprostio emotivnom porukom

U Bužimu je jučer sahranjen Zejd Baltić, dječak koji je u trenutku smrti uspio proživjeti tek 15 mjeseci. Bio je zdravo dijete. Umro je nesretnim slučajem. U igri je pronašao neki predmet, stavio ga u usta i progutao. Uprkos brzoj doktorskoj intevenciji, malenom Zejdu nije bilo spasa.

Dženaza je obavljena jučer, dan nakon smrti.

Njegov otac Fahrudin od svog sina se oprostio emotivnom porukom, od koje zastaje “knedla u grlu”.

– Hvala Allahu na svakom stanju.

Dragi prijatelji, imamo potrebu da vam se ovako obratimo jer ne možemo svakom ponaosob odgovarati. Dobili smo stotine poziva i poruka, kako od bližnjih prijatelja i rodbine, tako i od osoba koje ni ne poznajemo. Molimo Uzvišenog Gospodara da vas sve nagradi što ste izdvojili vremena i napisali riječi utjehe za nas i našu porodicu.

Naš Zejd, Allahu hvala, nije bio bolestan. U pitanju je nesretan slučaj kada je igrajući se sa sestrom, našao neki predmet na podu i progutao ga. Allahovom odredbom taj predmet je završio u njegovim plućima i za njega nije bilo spasa. Allah najbolje zna zašto. Na vrijeme smo stigli u bolnicu, doktori su uz Allahovu pomoć uradili sve sto su mogli da spase njegov život, ali Allah je odlučio da nas iskuša.

Kad je preselio Ibrahim, malo dijete našeg voljenog Poslanika s.a.v.s. on je, a.s., izrekao riječi koje su utjeha roditeljima: “Oči plaču i srce je tužno, ali mi nećemo reći ništa drugo osim onoga čime je zadovoljan naš Gospodar.”

Mi smo zadovoljni Allahovom odredbom, i znamo da je naš Zejd sad na najljepšem mjestu.
Iskušenje kroz koje trenutno prolazimo je teško i molimo Boga da nam svaki trenutak olakša i da nas ruke našeg djeteta uvedu u Dženet, napisao je Fahrudin na Facebooku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79