SMRTNOST U BiH U tri prethodne godine umrlo je više osoba nego u 2020. godini

Godina 2020. ostat će upamćena kao godina pandemije koronavirusa, koja je izazvala tektonske poremećaje u svim segmentima društva širom svijeta.

Od pojave virusa u Kini, svijetom se počela širiti psihoza, koju ubrzo sustiže virus za koji još nije pronađen lijek i od kojeg je stradao veliki broj stanovnika.

Zdravstveni sistem u Bosni i Hercegovini ni prije COVID-19 nije bio u stanju odgovoriti na svoj osnovni zadatak – očuvanje zdravlja građana.

Prepadanje posljedicama i izazivanje straha u masama najjače je oružje kojim se cjelokupan sistem u BiH borio sa koronovarisom.

Bez jasnih planova i djelovanja izazvali su pandemiju mentalne nestabilnosti u javnosti.

Građani, ionako sluđeni sveopćim stanjem u državi postaju još sluđeniji.

A onda su kreatori naše zbilje iskoristili smrt i smrtnost da građane disciplinuju, pritvore u četiri zida i nastave po starom neradničkom sistemu.

Statistika, odnosno fakti, ih uveliko demantuju u onom što nam s malih i velikih ekrana poručuju.

Ne, pandemija koronavirusa ne pustoši Bosnu i Hercegovinu i ne, smrtnost od COVID-a nije poput nekih bolesti koje je čovječanstvo prebolovao u historiji.

Na web stranici Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine objavljeni su podaci o smrtnosti u Bosni i Hercegovini za prva dva kvartala 2020. godine.

Čisto da podsjetimo, pandemija je u našoj zemlji počela 17. marta 2020.

Tako je, u prvih šest mjeseci ove godine ukupno umrlo 18.071 osoba.

Statistički podaci iz prethodnih godina jasno pokazuju da podaci niti su alarmantni nit treba izazivati toliku paniku.

Primjera radi, u istom periodu 2019. godine (prvih šest mjeseci) umrlo je 19.428 osoba. U prošloj godini nije bilo pandemije, ali je u istom periodu preminulo 1357 osoba više nego 2020. godine.

Usporedite li prva dva kvartala 2020. s istim periodima 2018. i 2019. godine jasno je da ovo nije najgora godina po smrtnosti.

U 2018. za prvih šest mjeseci umrlo je 18.639, dok je u istom periodu 18.798.

Dakle, broj umrlih je ponovo veći nego u 2020. godini.

Istražujete li dublje stvarne podatke doći ćete do saznanja da nas kojekavki štabovi i ustanove lažu i da nas napumpavanjem informacija dovode do ludila.

Od početka pandemije do danas u Bosni i Hercegovini umrlo je oko 1100 osoba od posljedica koronavirusa.

Činjenica je da u Bosni i Hercegovini svakih 60 minuta jedna osoba umre od srčanog udara.

Zašto nas onda zatvaraju, tjeraju da nosimo maske, zabranjuju kretanja i slično, ako više umiremo od srčanih udara nego od koronavirusa prenosi Patria.

Je li zaštita javnog zdravlja jedini motiv našim vlastodršcima ili?

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79