Snažan potres jačine 4,7 stepeni po Richteru zatresao Dalmaciju

Snažan zemljotres jačine 4,7 stepeni prema Richterovoj skali zatresao je rano jutros srednju Dalmaciju, tačnije blizinu Šibenika.

Evropski seizmološki centar (EMSC) je zabilježio podhrtavanje tla jutros u 5:59 sati.

Epicentar je bio 13 kilometara jugoistočno od Šibenika, na dubini od 10 kilometara, a prema izvještajima, osjetio se i na širem području Splita i Zadra.

“Imali smo puno poziva. Ljudi su prestrašeni, sedamdesetak poziva do sada. Nema dojave o šteti, osim da je iz šume doletjela stijena, probila ogradu i razbila auto”, rečeno je za Večernji list u šibenskom centru 112.

Stanovnici Šibenika, Vodica, Trogira, Splita, Zadra, Knina, Sinja, Brača i mnogih drugih mjesta na ovom području Dalmacije dijele svoja potresna iskustva ovog jutra.

“Jak udar i zatim dugo podrhtavanje…”, “Treslo je nekoliko sekundi…”, “Zatreslo je krevet i probudilo me…”, “Dobro je zatreslo kuću…”, samo su neki od komentara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79