Snijeg i led usporili saobraćaj

Svi magistralni i većina regionalnih puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros je prohodna, ali se saobraćaj odvija usporeno na dionicama na kojima ima snijega na kolovozu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Snijeg i led usporavaju saobraćaj na putnim pravcima Mrkonjić Grad-Miliništa, Šipovo-Novo Selo, Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak, Trnovo-Foča i Gacko-Tjentište preko prevoja Čemerno.

Na regionalnom putu Klanci-Ulog, na dionici Plužine-Obrnja, zbog snježnih nanosa saobraćaj je potpuno obusavljen za sve kategorije vozila.

U FBiH zbog snježnih nanosa saobraćaj je obustavljen na regionalnim putevima Prozor-Mokronoge, Tomislavgrad-Blidinje i Rakitno-Blidinje.

Ugaženog snijega ili leda najviše ima na dionicama Kupres-Šuica, Livno-Mliništa, Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bugojno-Novi Travnik i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

U zapadnim i jugozapadnim krajevima duva jak vjetar koji mjestimično frmira snježne nanose.

Iz AMS-a napominju da su na snazi zimski uslovi vožnje, pa u slučaju obilnijih padavina može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine kategorije vozila.

Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere s ciljem da stvori preduslove za bezbjedno odvijanje saobraćaja.


I dalje na magistralnom putu Dobro Polje-Brod na Drini postoji mogućnost obrušavanja snježnih lavina, pa se vozačima savjetuje da budu posebno oprezni kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina zbog odrona.

Na putevima gdje se izvode radovi saobraćaj je regulisan dodatnom signalizacijom i njeno poštivanje je obavezno.

Na auto-putu “9. januar” Banjaluka-Doboj na petlji “Mahovljani” izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na auto-putu Banjaluka-Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja”.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu vozila saobraćaju jednom trakom na magistralnom putu od Prijedorske petlje prema Klašnicama i preko nadvožnjaka, dok teretna vozila ne saobraćaju preko nadvožnjaka.

Režim vožnje izmijenjen je na magistralnim putnim pravcima Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, te Banjaluka-Srpske Toplice na dijelu od “Kosmosa” do Nule, od Rebrovca prema Čelincu, Krupa na Vrbasu-Bočac, te na regionalnom putnom pravcu Derviši-Klašnice u ulicama Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putnom pravcu Moštanica-Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice, dok će na regionalnom putnom pravcu Obudovac-Lončari dolaziti do izmjene u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje pješačke staze.

U Bijeljini je završena izgradnja kanalizacije na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz grad, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča usporeno je saobraća na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog sanacije klizišta, kao i na regionalnom putu Bratunac-Drinjača.

Klizišta su usporila saobraćaj i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Aubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, dok je na regionalnom putu Lopare-Priboj na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila i autobuse, koji su preusmjereni na alternativne putne pravce.

U Banjaluci je u toku izgradnja kružne raskrsnice zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu od pijace prema Rebrovcu.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja za terena vozila sa prikolicom na graničnom prelazu Izačić zbog loših vremenskih prilika u Hrvatskoj.

Preko graničnog prelaza Brčko-Gunja iz bezbjednosnih razloga zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse.

Na graničnom prelazu Novi Grad-Dvori i dalje je na snazi potpuna obustava saobraćaja zbog radova na hrvatskoj strani.

Iz AMS-a apeluju da se na svim putnim pravcima vozi oprezno i da se na put ne kreće bez zimske opreme.

(AMS)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments