Snijeg opet izazvao haos na bh. cestama

Snijeg koji je počeo padati prouzrokovao je probleme u saobraćaju.

Iako u jeku sezone ponovo se pokazalo da službe zadužene za održavanje puteva nespremno dočekuju nove snježne padavine.

loading...

Stari problemi i na autoputu. Snijeg koji jako puno pada već je uzrokovao probleme.

Ekipa Hayat.ba provozala se dijelom autoputa. Saobraćaj se odvija otežano.

Iz IC Bihamka navode kako zbog popriječenog teretnog vozila na dionici M-18 Semizovac-Olovo u mjestu Bakići na snazi je obustava saobraćaja.

Na planinskom prevoju Komar (Travnik-Donji Vakuf) zbog nekoliko teretnih vozila koji stoje, jer nemaju adekvatnu zimsku opremu, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Zbog novih snježnih padavina otežano se saobraća u centralnoj, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni. Posebno skrećemo pažnju na dionice preko planinskih prevoja.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na putnim pravcima: Sarajevo-Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno kao i na putevima koji od Livna vode ka Kamenskom, Kupresu i Mrkonjić Gradu.

U ostalim predjelima naše zemlje kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog rekonstrukcije mosta, za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na snazi je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno.

Za vrijeme ove obustave alternativni pravac je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

(Hayat / Foto: Hayat)

 

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve na